Lekker!

Boerenhutspot met filetlapjes en gebakken uien - het ultieme wintergerecht: boerenkool én hutspot in één stamppot!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 1/4 kg kruimige aardappel
  • 500 g hutspotgroenten
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 1 1/2 ml kraanwater
  • 300 g rode uien
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 varkensfiletlapjes à la minute naturel
  • 2 tl Euroma Hollandse kruiden stoof

Bereiden:

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe in een ruime pan. Voeg de hutspotgroenten, boerenkool en het water toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en kook de aardappelen en groente in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur. Bestrooi de varkensfiletlapjes met de stoofkruiden. Schuif de ui na 11 min. aan de kant en leg de filetlapjes ernaast. Bak nog 4 min. op hoog vuur tot ze gaar zijn. Keer halverwege.
  3. Giet de aardappelen met groente af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en groente met de pureestamper tot stamppot. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en leg de filetlapjes erop.
  4. Voeg 50 ml water (per 4 personen) toe aan de ui en bak al roerend op hoog vuur nog 1 min. door. Schep de gebakken uien over het vlees en serveer.

Bron: allerhande